تبلیغات
قناری - مطالب فروردین 1389
یکشنبه 29 فروردین 1389  02:45 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:25 ق.ظ
توسط: m m
نوع مطلب: تغذیه ،

قناری از جمله پرندگانی است که به محیط قفس  ونگهداری در این محیط عادت کرده به گونه ای که اگه اون رو رها کنیم بزرگترین جفا رو در حقش کردیم. چرا که با این کار مرگ اون حتمی خواهد بود

قناری نمی تونه در محیط طبیعی زندگی کنه. البته منظورم نوع وحشی اون نیست.پس حالا که این مونس لحظات تنهایی ما، خودشو با این محیط وفق داده، وظیفه نگهدارندگان اونه که نهایت مراقبت و مواظبت رو از اون داشته باشن.

مهمترین عاملی که در نگهداری قناری شرطه، تغذیه مناسب و صحیح و حفظ پاکیزگی و نظافت محل نگهداری اون هست.

من در این قسمت طبق وعده ای که کردم می خوام راجع به تغذیه قناری صحبت کنم. البته راجع به این موضوع قبلا هم صحبت کردم .اما بازم طبق درخواست دوستان به این موضوع اشاره کرده و ضمن اونهم نحوه آماده کردن قناری رو که رابطه مستقیم به نحوه تغذیه داره توضیح می دم

1-    کتان و ارزن غذای اصلی قناری هست که باید همیشه در قفس باشه

2-    در ایامی که هوا گرمه باید غذای خنک به قناری داد. گرما یکی از عوامل مهم در مبتلا شدن قناری به امراض و بیماریهایی مثه آبله هست. اگه در گرما به قناری غذای گرم بدین نباید انتظار داشته باشین سالم بمونه.

3-    به هیچ وجه از هفت تخم برای قناری استفاده نکنید.نه در تابستان و نه زمستان.نه حتی وقتی جوجه داره.

4-    در ایامی که قناری دارای جوجه هست علاوه بر دانه های همیشگی مخلوط تخم مرغی و همچنین برخی دانه های مقوی مانند کلم و شلغم به غذای قناری اضافه می شه. البته برای قناریهایی مثه یورک و خانواده اون کافشه هم به غذای قناری که جوجه داره اضافه می کنن.

5-    برنامه غذایی یک قناری از دورانی که تو پرریزی هست تا زمانی که آماده می شه به این قراره.

 

برنامه غذایی در ایام پرریزی( تولکی) ایام تابستان:

_        کتان و ارزن: کتان دو برابر ارزن. هر روز داده می شه.

_        بادام هفته ای دوبار

_        مخلوط دانه کاهو و خلفه هفته ای سه بار( این دو از دسته دانه های خنک هستن)

_        برگ کاهو هفته ای 2 الی 3 بار

_        میوه و سایر سبزیجات مانند اسفناج مخصوصا  برای جوجه ها

_        کدو ، هویج، هفته ای دوبار

_        فلفل دلمه هفته ای دو بار

_        مخلوط تخم مرغ( سفیده تخم مرغ) و هویج رنده شده هفته ای دو بار. روش تهیه این مخلوط به این قراره. سفیده تخم مرغ رو رنده کنید. بهتره بعد اینکه تخم مرغ کاملا خنک شده باشه اون رو رنده کنید. هویج رو هم رنده کرده روی کاغذ تمیزی پخش کنید تا آبش گرفته بشه. بعد با تخم مرغ رنده شده مخلوط کنید.

 

لازم به ذکره که این برنامه غذایی رو باید طوری تنظیم کنید که به جز مورد اول، بقیه موارد با هم در یک روز داده نشه. بلکه هر روز یکی یا نهایت دو نوع از این غذاها داده بشه. اگه قراره روزی دو نوع از این غذاها داده بشه صبح به اندازه یک وعده غذایی نوع اول و بعدازظهر به اندازه یک وعده غذایی، دومی رو بدین.

 

برنامه غذایی در ایام پاییز و زمانی که قناری پرریزی رو تموم کرده:

_        برنامه فوق می تونه ادامه پیدا کنه با این تفاوت که دانه های خنک را باید به حداقل رسوند و برگ کاهو و بادام هم هفته ای یک بار داده بشه.

در صورتی که برنامه غذایی به نحو مناسبی ادامه پیدا کنه و قناری در محیط مناسبی نگهداری بشه مطمئن باشین به موقع آماده می شه.

پس برای آماده شدن قناری این برنامه مناسبه.

حالا می خواین قناری مست بشه. خوب من فکر می کنم نیازی نیست که برنامه غذایی رو تغییر بدین. اما برخی در این ایام به غذای قناری شاهدانه هم اضافه می کنن. من می دونم که شاهدانه قناری رو زودتر مست می کنه اما مشکلی که داره اینه که قناری به شاهدانه معتاد می شه. همچنین باعث چاقی قناری میشه.

پس در دادن شاهدانه زیاده روی نکنید.

هفته ای 3 بار اونهم به مقدار  نیمه یک شصتی(هفت هشت دونه) برای قناری بذارین بخوره. برای اینکه بتونه راحت شاهدانه رو بشکونه و مغزشو بخوره شاهدانه ریز بخرید و اون رو یک شبانه روز تو آب بذارید خیس بخوره تا لبش باز شه . بعد بذارین خشک یشه و برا قناری بذارین.

جوانه گندم هم غذای مقوی برای این دورانه.

 

برنامه غذایی دوران جفت گیری و جوجه داری:

در این فصل لازمه قناری تقویت شه. مخصوصا اگه یکی دو بار تخم و جوجه داده. پس علاوه بر اینکه شما مجازید کلیه مواد غذایی بالا رو به قناری بدین، چون در این ایام هوا خنک و سرد شده خوبه برای پیشگیری از سرماخوردگی در برنامه غذایی قناری شلغم رو هم قرار بدین. خود شلغم رو می تونین براش بذارین. همچنین دون شلغم رو در کاهو و خلفه قاطی کنید و برای قناری بذارین.

این مخلوط برای اینه که شلغم گرمه و کاهو و خلفه خنک . و از اینکه قناری جوش هایی که معمولا به خاطر خوردن دانه های گرم در می یاره جلوگیری کنه. طبع قناری به دانه های گرم حساسه. باید مراقب بود.

همچنین کافشه و کلم هم مناسبه به قناریهایی که جوجه دارن بدین. اما زیاده روی نشه.

با این توضیحاتی که ارائه شد امیدوارم که در تغذیه و نگهداری قناری از زمان پرریزی تا آماده شدن و بعد هم جوجه گرفتن با مشکلی مواجه نشین.

   


نظرات()   
یکشنبه 29 فروردین 1389  02:36 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:25 ق.ظ
توسط: m m
نوع مطلب: دانستنیهای قناری ،

بنام ایزد دانا
علاقه به طبیعت نیاز به تجربه دارد...
قناری نیز مثل سایر حیوانات خانگی از نوع و رگه ای منشعب می گردد که در طبیعت به طور وحشی زندگی می کند قناری در ابتدا فینچ سبز رنگ کوچکی بودکه در جزایر قناری زندگی می کرد
در کشور ما ایران قبلا به این پرندگان مسکوی می گفتند چون قناریها از مسکوی روسیه وارد می شده است این پرندگان زیبا و خوش لحن را با این نام صدا می کردند
بتدریج سایر کشورهای اروپائی نیز خصوصا آلمان و ایتالیا و اسپانیا و آمریکا به جمع پرورش دهندگان و نگه دارندگان قناری اضافه شدند هم اکنون نیز خیل عظیمی از مردم کشور ما مبادرت به نگهداری از این پرنده ی زیبا گرفته اند
آنها پرندگانی مقاوم وقابل تربیت باعمرنسبتا طولانی در حدود20 سال می باشند هر چند که به دلیل نا اگاهی ما انسانها در مورد نگهداری از این پرنده بسیاری از قناریها در سالهای اولیه ی تولد خود می میرند که این خود جای بسی تاسف است در حالی که اگر ما انسانهااندکی در مورد این پرندگان و طرز نگهداری و شرایط جفت گیریشان اطلاعاتی کسب می کردیم و به قناریمان توجه خاصی داشتیم هرگز چنین اتفاقات ناگواری پیش نمی آمد برای مثال بسیاری از قناریها به علت قرار گرفتن در معرض مستقیم باد دچاربیماریهای مزمن و بدی می شوند که به همین علت از بین می روند در حالی که اگر نگهدارنده ی پرنده این موضوع کوچک و ناپیچیده واقف بودو به آن عمل می کرد با جان قناری خود بازی نمی نمودو هرگز قناری خود را در معرض مستقیم باد قرار نمی داد سایر پرندگان مثل مرغ عشق و فنج نیز اینگونه اند و نباید به اصطلاح خودمان برای هوا خوری آنها را به بیرون از خانه ببریم تابش نور خورشید برای از بین رفتن بعضی از میکروبها و باکتریها و جذب ویتامینهای لازم مثل ویتامین د برای تمامی پرندگان لازم و ضروری است اما برای گذاشتن آنها در جلوی تابش نور خورشید نبایستی مستقیما به انجام این کار مبادرت نمود در صورت گذاشتن آنها در جلوی نور خورشید در محیط بازی که جریان باد هم در آن برقرار است زمینه ی ابتلای آنها به بیماری را خود آماده خواهیم کرد پس بایستی به طور غیر مستقیم و بدون قرار دادن قناری در معرض مستقیم باد آنهارا در جلوی آفتاب بگذاریم مثلا از پشت پنجره بعد از هر بار جوجه کشی وتولید مثل قناریها که یک ماه ونیم طول می کشد انجام این کار ضروری به نظر می رسد آنهابه فضای کم و رژیم غذایی ساده ای نیاز دارند و نگهداری آنها بسیار ساده و آسان است و همه ی ما می توانیم با هزینه ای نه چندان زیاد و به آسانی از این پرندگان نگهداری کنیم

قناری پرنده زیبای کم توقع و محصوردرقفس است که همنشینی با تو را برآزادی دردنیای پر مخاطره ترجیح می دهد و به پاس دوستی با تو آوازغرور سر می دهد اوقات فراغت تو را می آراید ومی تواند به تو که مایلی درهیاهوی شهر لحظاتی را درتنهایی خود سپری کنی آرامش بخشد وبا آگاهی وناآگاهی تو کار می آید نیازمند توجه بیشتر توست...دوستی کم توقوع وصبورکه تو را بیش ازتو تحمل میکند. دوستی 500ساله که راه درازی را پیموده تا بارنگهای الوان ونقشهای زیبای خود به خانه ی توراه یابد



دانسته های قناری


یکی از چیزهایی که در تقویت صدای قناری باید مد نظر داشت و اونو دونست اینه که بهترین موقع در تقویت صدای قناری دوران جوجگی این پرنده هست. هر طور که در این دوران یاد بگیره بخونه در نحوه خوندن قناری موندگارتره. مثل بچه آدم که هرطور تو بچگی کلمات رو یاد بگیره همونطور حرف می زنه. عربی یاد بگیره یا فارسی یا ترکی یا .... همونجور حرف می زنه.
پس اگه می خواین جوجه ها زیبا بخونن لازمه که در محیطی یا یک قناری خوش آواز اونها رو قرار بدین تا از صدای اون تقلید کنن ، و یا اینکه نوار صدای قناری واسشون بذارین . و دیگه هیچ صدای دیگه ای رو نشنون.
البته عده ای علاقه دارن که صدای دیگر پرندگان هم در نغمه های قناری قرار بگیره. شما سعی کنین که از نغمه های معروف و ملایم و عامه پسند استفاده کنین موضوع دیگه در تقویت صدای قناری تقویت حنجره قناری و دقت در نوع غذا و تغذیه قناری است.
دادن دانه های پرچربی اصلا برای قناری خوب نیست. از طرفی سبزیجاتی مثله برگ اسفناج برای این کار مناسبه.
حتما تاکنون مشاهده کرده اید که یک قناری در مدت طولانی می خواند ولی قناری دیگری تا شروع به خوندن می کند در چند ثانیه خواندنش را رها می کند مثله آدمهاییه که نفس تنگی و آسم دارن. . پس مراقب قناریهای خود باشین که نه چاق شن و نه دچار سرماخوردگی . چون این دو و البته عوامل دیگه ای باعث تنگی نفس در قناری می شه و قناری هر چه قدرهم زیبا بخونه اما نفس نداشته باشه زیبایی صدایش احساس نخواهد شد.هر چند که بهتر است ما بیشتر به جفت گیری وازدیاد وتولید مثل این حیوانات فکر کنیم و باعث جان بخشی به این موجودات باهوش وخوش یمن بشیم با وجود اینکه قناریها از قدرت جفت گیری وتولید مثل خوب وعالی برخوردار هستند بایستی از این فرصت به خوبی استفاده کنیم ودر صدد افزایش جان بخشی به این موجودات باهوش و خوش صدا وگران قیمت باشیم .هرگز هم سختی وحوصله نداشتن جوجه کشی این موجودات رو بهانه قرار ندیم و سختی ودشواری کار افزایش تولید مثل این موجودات مفید رو از یاد ببریم واونو به جان بخریم وبا به یاد آوردن بیرون آمدن بچه های تپل قناری و صدای جیک جیک تشکر اونا که شما به آنها زندگی بخشیدید و با امید به اینکه شاید اون بچه ها هم در آینده برای خودشون یک پدر یا مادر خوب شدند اون کار سخت رو از یاد ببریم. هرچند که بعد از انجام چند باره ی کار وبا دیدن به بار نشستن زحمتتان عاشق کارتون خواهید بود وبا لذت وخوشی بردن با مخلوقات خدا هیچ سختی و مشگل زندگی را احساس نخواهید کرد. البته فراموش نکنید که بچه دار کردن یک پرنده ممکنه با ضعف اون پرنده و در نهایت مرگ اون همراه باشه و هنگام کردن ثواب به کباب شدن بیفتیم و باعث مرگ پرنده ی ماده یا نر بشیم. موقع جوجه کشی هم با حوصله اون کار رو انجام بدید وبدونید کوچکترین سهل انگاری باعث مرگ بچه های قناری یا ... میشه پس خیلی حوصله خرج بدید وبازم میگم از سختی جوجه کشی نترسید وفقط کافیه که برای انجام اون کار اراده وپشتکار وحوصله ی کافی داشته باشید که خداوند بعد از هر سختی، آسانی قرارداده است ...
خوبه حالا که به سرماخوردگی وعلاقه به تولید مثل قناری اشاره شد به این مطلب اشاره کنم که بخاطر گرمی هوا پرنده رو در معرض مستقیم باد قرار ندین. یعنی به هیچ وجهی نباید قناری در معرض کوران باد قرار بگیره. چون دچار بیماریهای مزمنی میشه که ساده ترین اونها سرماخوردگیه. و سرماخوردگی تو تابستون که فصل پرریزی(تولک رفتن) قناریه و در این ایام قناری ضعیف تر از هر زمانی است باعث ضعف شدید قناری و مستعد شدن اون برای مبتلاشدن به سایر بیماریهاست. واسه همینه که می بینین یک قناری تو زمستون سرماخوردگی پیدا می کنه اما تلف نمی شه .ولی تو تابستون همین سرماخوردگی باعث تلف شدن قناری می شه . پس مراقب باشین بازم فصل گرما رسید و امراض مختلفی گریبانگیر پرندگان شده
همچنین در هفته چندبار حمام کردن در این فصل گرم تابستان برای قناری بد نیست . به شرطی که در معرض مستقیم باد قرار نگیره. یادتون باشه که در هیچ شرایطی نباید قناری در معرض مستقیم باد قرار بگیره دادن برگ کاهو و تخم کاهو هم در این فصل خوبه. البته کاهو را خوب شسته و بعد از اینکه خشک کردید به قناری بدین.
یادتون باشه در این فصل قفس نگه ‌داری پرندگان اگر مرتب و به موقع تمیز نشود محل مستعدی برای جمع شدن کنه و حشرات موذی شده و این حشرات هم آفت جان پرندگان می‌شوند.
از طرفی کثیفی قفس‌ها موجب بوجود‌ آمدن بیماریهای مختلفی مثل بیماریهای گوارشی در پرنده می‌شود
.در این فصل که قناری در پرریزی قرار داره باید از لحاظ تغذیه به اون توجه کافی داشت.چون قناری ضعیف شده و اگر از لحاظ غذایی بهش توجه نکنین مشکلات زیادی پیدا می‌کنه.
اول اینکه روی رنگ و جنس پرها تأثیر بدی می‌ذاره.
دوم اینکه قناری در فصل جفتگیری بدون نطفه شده یا نطفه ی ضعیفی رو داره و دیگه ‌‌نمی‌شه از این قناری انتظاری داشت
سوم اینکه قناری ضعیف شده وبه زودی بیمار شده و خدای نکرده تلف می‌شه
اگه خواهان داشتن قناری شاداب و سلامت هستین و می‌خواین در تکثیر قناری موفق باشین این نکته رو جدی بگیرین
همین جا هم به این نکته اشاره کنم که در هنگام جفت زدن قناری اگه از قناری نر تازه بالغ شده وهنوز جفت نخورده با ماده ای که قبلاْ جفت‌زده شده و لااقل یک فصل جوجه‌‌کشی رو گذرونده باشه استفاده کنین بهتر نتیجه می‌گیرین. چون نطفه بیشتر مربوط به نر هست و نر جوان احتمال بی‌نطفه بودنش کمتره . چون متأسفانه اکثر نگهدارندگان قناری در تغذیه اون دقت لازم رو ندارن و نری که یه‌دوره جفتگیری روگذرونده باشه ضعیف می‌شه.و در دوره جفتگیری بعد نطفه نخواهد داشت
ماده هم اگه تجربه یک دور جوجه‌کشی رو داشته باشه در جفتگیری بهتر عمل می‌کنهو احتمال کشته شدن جوجه و یا درنیومدن جوجه از تخم کمتر خواهد بود بهتره در برنامه غذایی قناری خود این موارد رو در نظر بگیرین
میوه‌جات و سبزیجات ‌مثله: سیب،هویج،کلم ،کاهو ،برگ تربچه،اسفناج، ،فلفل دلمه(که اگه قرمز رنگ باشه برای رنگ پرهای قناری هم مفیده و رنگ پرها رو پررنگتر می‌کنه) وغذای تخم‌مرغی: که شامل تخم مرغ آب پز و آرد سوخاری که در طول دوران پرریزی هر هفته یکبار به قناری باید داد. البته به مقدار کافی نه اونقدر که باعث شه قناری سوء هاضمه پیدا کنه
همچنین مخلوط : بادام و جو آسیاب شده غذایی مفید برای قناریهاست. که برای نطفه‌دار شدن قناری بسیار مفیده.
در دانه‌هایی که به قناری میدین علاوه بر کتان و ارزن ،تخم شلغم ،کاهو،خلفه،کلم و ترب رو هم اضافه کنین البته تخم کاهو و خلفه رو جداگونه بذارین تا از بریز و بپاش اونها جلوگیری کنین.
تخم کتان و ارزن را در ظرف جداگانه، کاهو و خلفه هم در ظرفی جدا و سایر دانه‌‌ها هم در یه ظرف دیگه بریزین و جلو قناری بذارین
لازم نیست که همه این مواد رو یه باره به قناری بدین.بلکه طی یه برنامه غذایی منظم از همه این غذاها استفاده کنین
یادتون باشه که سبزی ، میوه و دانه‌ها کاملا تمیز باشن .اگه دیدین که دانه‌ها تمیز نیستن اقدام به خرید نکنین . اگه هم مجبور به خرید شدین حتما اونها رو پاک کرده و حتی اگه می‌تونین بشورین و بعد که کاملا خشک شدند به قناری بدین و به هیج وجه دانه‌های مونده رو به قناری ندین. دونه وقتی مونده باشه حشره می‌زنه و منبع بیماریهای گوارشی قناری می‌شه
مطلب دیگه اینه که در کنار تمامی این مواد بازم ممکنه که بعضی از ویتامینها جذب بدن قناری نشه. پس دادن مولتی ویتامین همراه اسیدآمینه برای موقع پرریزی و حتی در سایر اوقات میتونه مفید باشه.اون رو از داروخانه‌های مخصوص دامها تهیه کنین و بگین مخصوص طیور باشه.
وآخرین مطلب اینه که پرندگان برای هضم غذا از سنگریزه استفاده می کنن. قناری هم از این قاعده مستثنی نیست. پس ماسه نرم و کاملا تمیز به همراه صدف خوردشده و کف ‌دریا در اختیار قناری بذارین .تا هم در هضم غذا کمکش کنه و هم اینکه کلسیم بدن قناری تأمین شه

.
قناری اهلی
پراکندگی جغرافیایی: به صورت آزاد و وحشی یافت نمی شود.
اندازه: بستگی به نژاد دارد؛به طوری که از 10 تا 20 سانتی متر متغیر است.
جیرهً غذایی: غذای مخصوص قناری شامل دانهً قناری ساده، شلغم قرمز،همراه با سایر دانه ها.به این جیرهً غذایی باید به طور مرتب سبزیجات نیز اضافه کرد.
پرندگان نابالغ: جثهً کوچکتری دارند وپرهای ناحیهً دمی آنها نیز کوتاه است.
تعیین جنسیت: جنس نر را می توان از روی صدای آن تشخیص داد.
ویژگی وجذابیتهای پرنده: قناریها طبیعتا" بسیار شاداب وپرتحرک هستند. پرندهً نرصدای بسیار دلنشینی دارد.
اگر چه از تاریخچهً اولیهً قناریها اطلاعات چندانی در دست نیست، ولی امروزه کاملا" مشخص شده است که منشاً و جایگاه اولیهً آنها در جزایر قناری و در سواحل دوردست شمال غربی آفریقا است.قناریهای وحشی ابتدا به اروپا برده شدند واحتمالا" پس از ورود به این قاره با پرندگان بومی آن مانند سرین تلاقی یافتند.برای نخستین بار، دراوایل قرن هجدهم، واریته های زرد وسفید قناریها پدید آمد. از همان زمان، تولید مثل انتخابی این پرنده نیز با جدیت پیگیری شد وهمین امر منجر به پدید آمدن واریته های مختلف وزیادی گردید که امروزه یافت می شوند
یکی از مهمترین نژادهایی که در حال حاضر یافت می شود، قناری مارمولکی است. این قناری که پرهای بدن آن شبیه پولک خزندگان است، از قدیمی ترین نژادها به شمار می رود . غالبا" ناحیه ای با پرهای روشن روی سر این پرنده وجود دارد که اصطلاحا" کلاه نامیده می شود.
تولید مثل قناریها در منزل
با استفاده از یک قفس مخصوص تولید مثل که درون آن آشیانه ای قرار داده شده است، می توان به آسانی وباموفقیت از قناریها جوجه گرفت. آشیانهً قناریها را باید با استفاده از تکه های نمد کاملا" مفروش کرد وسپس سایر مواد بی خطر مخصوص آشیانه سازی را از فروشگاه حیوانات خانگی تهیه کرد ودر اختیار پرنده قرار داد. قناری ماده، در هر دوره معمولا" روزانه یک تخم و مجموعا" 4 تخم میگذارددرعمل معمولا" 3 تخم نخست را بر می دارند وداخل یک قوطی کبریت که قبلا" به وسیلهً تکه هایی از پارچهً پشمی کاملا" مفروش شده است، قرار میدهند و به جای آنها 3 تخم مصنوعی در آشیانهً قناری قرار می دهند . سپس ، در روز چهارم،پس از آنکه قناری آخرین تخم خود را گذاشت، تخمهای اصلی را سر جای خود بر می گردانند قناری ماده نیز از همان روز خوابیدن روی تخمها را آغاز می کند. با این روش، همهً جوجه ها با هم از تخم خارج می شوند وبه همین علت احتمال زنده ماندن آنها بیشتر خواهد بود. البته تخم های سالم بایستی به گونه ای برداشته شوند که حتی الامکان پرنده ی مادر متوجه اون کار شما نشود ودر حمل تخمها نیز بایستی دقت شود تا کوچکترین ضربه به تخم ها زده نشود. همونطوری که عرض شد کوچکترین اهمال وسهل انگاری در این مرحله باعث مرگ پرنده ها خواهد بود. بنابراین در انتخاب ونوع غذا،حمل قفس وتعویض تخمها،دادن غذا و... حوصله واحتیاط ویژه ای خرج دهید تا خدای نکرده مرگ پرند ای را به جان نخرید. خارج کردن قناری نر از قفس ، درست پیش از تخمگذاری پرندهً ماده نیز معمول می باشد. این امر، به قناری ماده اجازه می دهد که خود بتنهایی جوجه ها یش را بزرگ کند. البته باقی ماندن پرندهً نر در قفس مشکلی به همراه ندارد و می توان به پرندهً نر اجازه داد که در این دوره نیز در همان قفس باقی بماندجوجه قناریها 13 روز بعد از تخم خارج می شوند. جوجه های جوان، پس از 13 روز قدرت ترک آشیانه را پیدا می کنند وپس از گذشت یک هفتهً دیگر کاملا" از والدین خود مستقل می شوند. طی این دوره ، باید برای جوجه ها غذای مخصوص فراهم کرد وجوجه قناریها را بتدریج به خوردن دانه های سخت تر عادت داد
 


دانسته های قناری


1:بهترین زمان واسه خریدن قناری برای جوجه كشی و ازدیاد نسل پاییز است .
2:الزاما باید جفت ها حداقل شش هفته قبل از اغاز دوره جفت گیری انتخاب و آماده بهره برداری
شود . در طول این مدت جفت ها در عین حال قادر خواهند بود تا خود را با آب و هوا و شرایط
محیطی موجود وقف داده و با آرامش خاطر جفت گیری كنند .
3:قناری داران با تجربه ترجیح می دهند پرنده هایی را جهت جفت گیری به كار گیرند كه در رده مختلف سنی قرار دارند . مثلا یك نر جوان با ماده ای كه متجاوز از یك سال عمر كرده است را با هم قرار می دهند و یا بالعكس . چون تجربه ای كه پرنده سالخورده داره موجب میشه تا مراحل جفت گیری به آسانی طی بشه .
4:به طور معمول می توان دو جوجه كشی در سال را حد طبیعی دانست .
5:در هنگام خرید برای شناسایی جنس و قدرت باروری پرنده :
پرنده را گرفته و با دهان به پرهای ناحیه شكم قناری بدمید یك پرنده سالم نر كه آمادگی لازم واسه جفت گیری رو داره دارای زائده خاصی (spike) در اطراف كلوآك یا ناحیه مقعدی( (cloacaاست كه این زائده به صورت یك برجستگی در پرنده آماده واسه جفت گیری به وضوح دیده می شود .ناحیه شكمی كمی فرو رفته بوده و دارای رنگ گوشت طبیعی می باشد
چنانچه روده ها متورم بوده و به وضوح در زیر پوست قابل رویت باشه (احتمالا به رنگ قرمز و ملتهب ) می توان یقین حاصل نمود كه پرنده بیمار است . استخوان جناغی باید كاملا به وسیله عضلات جانبی در میان گرفته شده باشد و با تماس نوك انگشتان باید احساس شود كه تمامی ناحیه سینه پر و فاقد حفره و فرو رفتگی باشد.چنانچه استخوان جناغ به صورت یك استخوان تیز بیرون زده باشه نشانه بارزی از لاغری مفرط پرنده است و یك چنین پرنده ای را می توان بیمار و نامناسب تشخیص داد .
بدن پرنده ماده تا حدی كشیده تر بوده و ناحیه مقعد یا كلوآك آن به واضحی پرنده نر نیست چنانچه
در ناحیه مزبور برجستگی دیده شود بیشتر متوجه دم پرنده است .

   


نظرات()   
یکشنبه 29 فروردین 1389  02:35 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:26 ق.ظ
توسط: m m
نوع مطلب: آواز قناری ،

اغلب اشخاص به خاطر آواز دلنشین پرنده اقدام به نگهداری قناری می نمایند.

راهنمایی اولیه :

در ماههای آبان یا آذر اقدام به خرید قناری نر جوانی که تازه آوازخوانی را آموخته نمایید. در صورت امکان حق تعویض را با فروشنده شرط کنید. تا مثلا اگر قناری آواز خوان خوبی نبود آنرا با دیگری عوض نمایید. آوازخوان های با استعداد در فروشگاه های مناسب داخل محفظه های انفرادی نگهداری می شوند. بدین ترتیب خریدار امکان شنیدن صدای تک تک آنها را داشته و می تواند بسته به دلخواه یکی را انتخاب نماید. قدری وقت صرف نموده و به پرنده مورد نظر خود گوش فرا دهید. در صورتی که جزییات آواز پرنده برایتان اهمیت دارد از شخص متخصص کمک بگیرید. به همان گونه که تمامی قناری ها زرد نمی باشند همه شان نیز دارای آواز خوش نیستند. برخی دارای صوتی بلند و تند بوده که خصوصا در آپارتمان های کوچک اسباب مزاحمت نگهدارنده خواهند شد. اغلب قناری های رنگی که زیبایی ظاهر در مورد آنها در درجه اول قرار می گیرد دارای چنین مشخصه ای هستند. البته با تکثیر حساب شده می توان زیبایی و خوش آوازی را در هم جمع نمود.                               

   


نظرات()   
یکشنبه 15 فروردین 1389  01:21 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:26 ق.ظ
توسط: m m

عمل حلقه گذاری در پرندگان باید پس از تولد و بین روزهای سوم تا هفتم انجام شود. با توجه به رشد سریع جوجه ها ممكن است پس از یك هفته از تولد وارد كردن حلقه در پای جوجه مشكل باشد.
















   


نظرات()   
یکشنبه 15 فروردین 1389  01:16 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:27 ق.ظ
توسط: m m
نوع مطلب: عمومی ،

حلقه گذاری پرندگان گامی مطمئن و موثر در مسیر اصلاح نژاد
اگر مایل هستید تا پرندگان زینتی بهتری پرورش دهید و در هر دوره از تولید مثل پرندگان زینتی خود از جوجه های بهتری برخوردار شوید مسلما نیاز دارید تا تمامی مراحل رشد و پرورش پرندگان زینتی خود را دقیقا بدانید. مانند اینكه والدین پرنده مورد نظر شما كدامیك بوده اند؟ مراحل رشد پرنده مورد نظر چگونه بوده است؟ از جفت انداختن كدامیك از پرندگان نر و ماده جوجه های بهتری پرورش یافته اند؟ چه عوامل وراثتی در بین كدام جفت از پرندگان زینتی شما مفیدتر و غالب بوده ؟ و یا چه عواملی در ایجاد مرگ و میر بین پرندگان زینتی شما دخالت داشته اند؟ و ...

مسلما به خاطر سپاری این مشخصات در دراز مدت بسیار سخت خواهد بود و حافظه ی هیچ انسانی قادر نخواهد بود تا بتواند انبوهی از اطلاعات را در هر لحظه با دقت فراوان بخاطر بسپارد و یا بخاطر آورد. بخصوص وقتی پرورش پرندگان زینتی در میان باشد كه در هر دوره از تولید مثل دو برابر می شوند و اطلاعات مربوط به آنها نیز چند برابر میگردند. حال در نظر بگیرید زمانی را كه با تعداد زیادی از پرندگان زینتی روبرو شوید كه از نظر شكل و رنگ و قیافه شباهت بسیاری به یكدیگر دارند!!! در چنین مواقعی چگونه میتوان اطلاعاتی كه برای رشد و پرورش بهتر نسل آنها واقعا مفید است را بدقت بخاطر داشت؟!؟ و چه بسا ممكن است اطلاعاتی را در اینگونه مواقع فراموش كرده باشیم و از دست داده باشیم كه بسیار ارزشمند بوده اند و در نتیجه خساراتی را كه میتوانسته ایم مانع از بروز آنها شویم به خاطر فراموش كردن و تكرار یك تجربه تلخ ، دوباره تجربه كنیم.

حال كه تصمیم بر آن گرفته اید تا پرورش پرندگان زینتی خود را در جهت بهبود و ارتقاء نژاد و افزایش كیفیت رشد حركت دهید لازم است تا برای هر پرنده زینتی ، یك شناسنامه تشكیل دهید. اما شناسنامه پرندگان برخلاف بعضی از حیوانات خانگی ، دفترچه مانند نیست بلكه به شكل یك حلقه می باشد كه درون پای پرنده قرار می گیرد. این حلقه ها از بدو تولد جوجه از تخم و قبل از اتمام یك هفتگی آن در پای پرنده قرار داده می شود. این حلقه ها شامل سال تولد، شماره پلاك و یا شماره تلفن و شماره اختصاری صاحب پرنده می باشد. هر پرنده با داشتن یك حلقه با مشخصات فوق در پای خود در حقیقت دارای یك شناسنامه است و صاحب پرنده با ذكر شماره درج شده بر روی حلقه موجود در پای هر پرنده میتواند مطالب و نكات لازم در مورد آن پرنده را در دفترچه ای یادداشت نماید. مانند مثال زیر:
كد PP.09.34
والد نر: PP.08.12
والد ماده: PP.08.54
تاریخ تولد: 25 / 10 / 1387
سایر توضیحات: ..........
در مثال بالا مشاهده می كنید كه پرنده دارای كد شناسایی درج شده بر روی حلقه آن: PP.09.34 والدین آن كاملا مشخص هستند . همچنین تاریخ دقیق تولد آن نیز مشخص است و در هر زمان براحتی میتوان سن آن را مشخص كرد. همچنین براحتی میتوان دانست كه والدین كد PP.09.34 تا كنون چند نوبت تخم گذاری داشته اند و جوجه های حاصل از جفت انداختن این دو پرنده نر و ماده در دوره های مختلف تخم گذاری از نظر رشد چگونه بوده اند؟ و آیا ادامه دادن جوجه كشی از این دو پرنده نر و ماده با یكدیگر مفید خواهد بود یا خیر؟ بیشتر جوجه های حاصل نر بوده اند یا ماده؟ و ...
مثالی دیگر:
فرض كنید پرنده نر دارای حلقه شماره: PP.08.12  و پرنده ماده دارای حلقه شماره: PP.08.54  را با یكدیگر جفت انداخته اید و تصمیم دارید تا جوجه های حاصل از این دو پرنده را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید جوجه های بهتری از آنها پرورش دهید. پس در برگه ی مربوط به این دو پرنده این گونه یادداشت می كنید:
والد نر: PP.08.12
والد ماده: PP.08.54
تاریخ جفت اندازی اول: 9 / 9 / 87
تعداد و تاریخ تخم گذاری دوره اول: 4 تخم – 19 / 9 / 87
كد جوجه های متولد از دوره اول:
PP.09.34 - PP.09.35 - PP.09.36- PP.09.37

در صورت نیاز میتوانید مشخصات هر یك از جوجه های حلقه گذاری شده را نیز در برگه مخصوص به آنها یادداشت نمایید.
و به همین ترتیب در صورت ادامه دادن جفت اندازی این دو والد ،  مشخصات دوره های بعدی نیز در این برگه ثبت می شوند. پس از طی چند دوره بخوبی میتوانید مشخص كنید كه ادامه جفت اندازی این دو پرنده نر و ماده تا چه حد مفید خواهد بود؟ و همچنین مشخصات خاصی از این دو پرنده را بدست خواهید آورد و براحتی میتوانید معین كنید كه مشخصات بدست آمده با كدامیك از سایر پرندگان زینتی شما جهت جفت اندازی موثرتر است.

با درج این اطلاعات شما تجربیات ارزشمندی را ثبت خواهید كرد كه با مطالعه و مقایسه آنها نتایج درخشانی را در مسیر بهبود اصلاح نژاد و ارتقاء كیفیت پرورشی پرندگان زینتی خود بدست خواهید آورد. همچنین به سرعت متوجه اشتباهات خود خواهید شد زیرا شما اكنون اطلاعاتی را درباره زندگی و عادات و عوامل وراثتی پرندگان خود دارید كه بهترین راهنمای شما در پیشگیری از خسارات و پیشرفت در مسیر اصلاح نژاد پرندگان شما هستند. حتی میتوانید یك روش خاص تغذیه ای را در مورد چند پرنده حلقه گذاری شده در پیش بگیرد و نتایج حاصل را در برگه مربوطه یادداشت كنید و آن را با سایر پرندگانی كه به آن روش تغذیه نشده اند مقایسه كنید. چه بسا پس از مدتی بتوانید به روش خاصی در تغذیه پرندگان خود دست یابید كه در پرورش و رشد بهتر آنها موثر باشد.

البته ممكن است مایل نباشید تا برای هر یك از پرندگان خود چنین مراحلی را یادداشت نمایید و صرفا مایل به فروش جوجه های پرندگان خود باشید. در این حالت باز هم حلقه گذاری پرندگان لازم است زیرا مشخصات شما مانند شماره تلفن بر روی حلقه ثبت می شود و پرنده شما در هر شهر و دیاری كه به فروش رود میتواند تبلیغ كننده خوبی برای فروش بیشتر شما باشد و دیگران در صورت نیاز برای خرید پرنده به راحتی میتوانند با شما تماس بگیرند.

البته در این گفتار سعی شده تا به صورت خلاصه برخی از فواید حلقه گذاری در پرندگان زینتی شرح داده شود ولی آنچه مسلم است اینكه فواید آن بیشتر از آن است كه ما در این جا به آن اشاره كردیم.

   


نظرات()   
یکشنبه 15 فروردین 1389  01:14 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:27 ق.ظ
توسط: m m
نوع مطلب: تغذیه ،


در این قسمت به معرفی تعدادی از سبزیجات كه از ارزش غذایی بالایی برخوردارند و همچنین استفاده از آنها در جیره غذایی پرندگان زینتی بسیار مفید بوده و هیچ ضرری ندارد می پردازیم:

هویج:
استفاده از هویج در جیره غذایی پرندگان زینتی بسیار ضروری است. هویج به علت داشتن كاروتین كه یك ماده مفید در رنگ دهی پرهای پرنده زینتی به ویژه قناری است ، وجود آن در جیره غذایی این پرنده ضروری میباشد. استفاده از هویج در یك برنامه غذایی ، مخصوصا در دوران پرریزی (تولك) موجب بهبود ظاهر و رنگ ناخن و پرها در پرنده شود. همچنین موجب سلامتی روده ی بزرگ و پیشگیری از بروز بیماریهای روده بزرگ گردد.
هویج با داشتن ویتامین ب ، تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، ویتامین ث و ویتامین ای یكی از بهترین سبزیجات مفید برای پرندگان زینتی میباشد كه میتوان آن را به صورت رنده شده در اختیار پرنده قرار داد.

خیار و كدو سبز:
وجود این سبزیجات برای تغذیه بهتر پرنده لازم است مخصوصا در فصل گرم سال كه استفاده برنامه ریزی شده از آنها در جیره غذایی پرنده موجب تعادل در گرمای بدن پرنده می شود.
خیار و كدو سبز با داشتن نیاسین ، ویتامین های مختلف ، كلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و كربوهیدارت نقش بسیار مهمی در رشد بهتر پرها و ناخن های پرنده دارند.
در مورد این سبزیجات باید به این نكته توجه داشت كه استفاده زیاد از آنها حتی در فصل گرم سال میتواند موجب اسهال در پرنده شود. همچنین از آنها در دوران پرریزی (تولك) پرنده نباید استفاده كرد زیرا طبع سرد خیار و كدو سبز موجب طولانی شدن دوران تولك و حتی بیماریهای گوارشی در پرنده میگردد.

اسفناج:
یكی از بهترین سبزیجات برای پرنده زینتی شماست. اسفناج با داشتن انواع ویتامین ها از جمله ویتامین ب ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، ویتامین K ، كلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و كربوهیدارتها نقش بسیار مهمی در سلامتی و بهبود رنگ پرهای پرنده زینتی دارد. استفاده از این سبزی در فصل مربوط به آن در جیره غذایی پرنده بسیار مفید میباشد.

جلبك دریایی:
از این گیاه در برخی از برنامه های آشپزی به صورت پودر استفاده می شود. شما نیز میتوانید از این گیاه به صورت پودر شده در جیره غذایی پرنده خود (به صورت هفتگی) به میزان یك قاشق چایخوری برای هر جفت پرنده زینتی استفاده نمایید.
جلبك دریایی دارای انواع ویتامینها ، نیاسین ، كلسیم ، آهن ، فسفر ، كربوهیدارتها ، پروتئین ، ید و سلنیوم میباشد. استفاده از آن موجب جبران كمبود مواد معدنی در پرنده شده و همچنین باعث رشد بهتر و استحكام استخوانهای پرنده می گردد. استفاده از پودر جلبك دریایی در غذای روزانه جوجه های در حال رشد و استفاده در دوران تولك پرنده بسیار مفید و ضروری است.

چغندر:
این گیاه با داشتن ویتامین ب ، ویتامین ث ، كلسیم ، آهن ، فسفر ، كربوهیدراتها و پروتئین یكی از سبزیجات مفیدی است كه میتوانید به صورت هفتگی در برنامه غذایی پرنده خود استفاده نمایید.
استفاده از آن در رفع اختلالات گوارشی پرنده مفید است. با توجه به طبع سرد این گیاه بهتر است از استفاده آن مخصوصا در فصل سرد و دوران تولك اجتناب كرد.
این گیاه را میتوان به صورت رنده شده به پرندگان داد.

كلم:
استفاده از كلم قرمز بهتر از كلم سبز میباشد. زیرا مواد موجود در آن برای ثبات و رنگ دهی پرهای پرنده موثرتر است. كلم با داشتن انواع ویتامینها ، كلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، كربوهیدارتها ، پروتئین ، آهن و گوگرد نقش مهمی در رشد عضلات ، تصفیه ی خون و سم زدایی در كبد را داراست

كرفس:
كرفس از جمله سبزیجاتی است كه ساقه های آن مورد استفاده قرار می گیرد. كرفس دارای ویتامین ب ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، كلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم ، چربی ، كربوهیدارت و پروتئین است. استفاده از آن مانع از چاقی و جلوگیری از بیماریهای تنفسی می شود. با توجه داشت كه استفاده بیش از حد آن میتواند موجب اسهال در پرنده گردد.

لیمو:
یكی از میوه های بسیار مفید جهت پیشگیری و یا بهبود وضعیت جسمانی پرنده بیمار گردد. به این منظور بهتر است روزانه دو قطره از آب لیمو در ظرف آب پرنده چكانده شود. لیمو با داشتن ویتامین ب ، ریبوفلاوین ، كلسیم ، فسفر ، كربوهیدارت و پروتئین بهترین و سالمترین ماده جهت ضد عفونی كردن و از بین بردن باكتریها و عفونتهای داخلی بدن پرنده میباشد. استفاده از آب لیمو به منظور تقویت سیستم دفاعی بدن پرنده توصیه میگردد.

تربچه:
تربچه از جمله سبزیجات بسیار مفید برای پرنده میباشد. این ماده با داشتن انواع ویتامین ها ، كلسیم و كربوهیدارتها یك ماده بسیار مفید جهت تشكیل بهتر و سالمتر پر و ناخن ، تقویت اشتهای پرنده مخصوصا در دوران تولك ، كمك به رفع مشكلات تنفسی و گوارشی و جلوگیری از چاقی پرنده است. قبل از استفاده از تربچه بهتر است آن را با آب سرد كاملا شسته و به صورت رنده شده به پرنده داد.

كلم بروكلی و گل كلم:
این سبزی با داشتن ویتامین آ و ب ، ویتامین E, C , K ، آهن ، فسفر ، پتاسیم ، كربوهیدارتها و پروتئین در جلوگیری از چاقی و جبران كمبود ویتامین در پرنده بسیار مفید است. كلم بروكلی را میتوانید به صورت رنده شده در اختیار پرنده قرار دهید.

پاپایا و كدو تنبل:
این دو میوه سرشار از ویتامینها و نمكهای معدنی است كه استفاده از آن در جیره غذایی پرنده بسیار مفید است. این میوه ها با داشتن انواع ویتامینها از جمله ویتامین C , E , K و كلسیم ، فسفر و پتاسیم یك منبع مهم برای كمك در هضم غذا و جلوگیری از بروز بیماریهای گوارشی ، خروج چرك و مخاط درونی است و میتوان آن را به صورتبرش داده و دانه نیز به پرندگان خوراند.

آناناس:
قرار دادن برشی كوچك در اختیار پرنده زینتی خود با توجه به اینكه این میوه سرشار از ویتامینهای مختلف و كربوهیدراتها است كمكی بسیار مهم در درمان سرماخوردگی ، تنظیم غدد درونی ، رفع مشكلات روده ای و درمان بیماریهای عفونی میباشد.

سیب:
از جمله میوه هایی مفید و ضروری برای پرنده میباشد كه باید به صورت برنامه ای منظم و به شكل برش داده  در اختیار پرنده قرار گیرد. سیب در بدن پرنده به عنوان یك آنتی اكسیدان قوی عمل می كند كه در پیشگیری از اختلالات كبدی و گوارشی به خوبی عمل می كند.

زرد آلو:
استفاده از این میوه در فصل خود با توجه به انواع ویتامینهایی كه در آن قرار دارد برای پرنده میتواند منبعی خوب جهت تامین ویتامینهای ضروری باشد اما باید به این نكته توجه داشت كه استفاده زیاد از آن میتواند موجب بروز اسهال گردد.

نارگیل:
این میوه با داشتن انواع ویتامینها از جمله ویتامین ب ، ریبوفلاوین و نیاسین ، كربوهیدارتها ، كلسیم ، آهن ، فسفر و چربی نقش بسیار مهمی در رشد و پرورش ماهیچه های پرنده و شكل دهی مناسب به پرها مخصوصا در دوران جوجگی و تولك دارد كه میتوان آن را به صورت رنده شده در اختیار پرنده قرار داد. استفاده از پوست نارگیل به عنوان یك وسیله بازی و سرگرمی برای پرنده مفید است.

توت فرنگی:
استفاده از توت فرنگی برای پرنده زینتی شما برای رشد بهتر پرها و رفع مشكلات كبدی بسیار مفید است. اما نكته قابل توجه در مورد این میوه این است كه با توجه به قابلیت شدید این میوه در جذب مواد شیمیایی كه در بسیاری از باغات برای جلوگیری از آفات میوه مورد استفاد ه قرار می گیرد تنها مجاز هستید از توت فرنگی هایی استفاده كنید كه خود پرورش داده و مطمئن باشید كه هیچگونه مواد شیمیایی در مورد آن استفاده نشده است. زیرا این مواد میتواند در بدن پرنده زینتی شما تبدیل به سموم خطرناكی گردد.

انگور:
یك میوه ی بسیار مناسب و منبعی از تامین انرژی برای بدن پرنده زینتی شما است. این میوه را میتوان به صورت تازه و یا كشمش در اختیار پرنده قرار داد اما قبل از آن از شسته و كاملا تمیز بودن آن اطمینان حاصل كنید. استفاده زیاد از آن در پرنده موجب بروز اسهال میگردد.

گوجه فرنگی:
با توجه با خواص متعددی كه این میوه دارد استفاده از آن برای پرنده زینتی خود منعی ندارد اما بهتر است در استفاده آن زیاده روی ننمایید.

پرتقال و نارنگی:
میوه هایی سرشار از ویتامینهای مفید كه در فصل خود میتوانید به عنوان یك منبع تامین كمبود ویتامینهای بدن پرنده زینتی خود استفاده كنید. همچنی استفاد ه از این میوه در زمانهایی كه پرنده به بیماری سرماخوردگی مبتلا شده بسیار مفید است.

موز:
میوه ای كه سرشار از نشاسته ، املاح معدنی و فسفر است. و از آن میتوان به عنوان یك منبع تامین انرژی بدن پرنده مخصوصا در دوران نقاهت و بیماری و دوران جوجگی و تولك استفاده نمود. این میوه را به صورت دوره ای و كم در اختیار پرنده قرار دهید.

خربزه:
استفاده از این میوه به صورت برشی برای پرنده مانعی ندارد اما این میوه نیز مانند توت فرنگی دارای قابلیت زیاد جذب مواد شیمیایی است و بهتر است از خربزه هایی استفاده شود كه در مورد آنها مطمئن باشیم هیچگونه مواد شیمیایی استفاده نشده است.

گیلاس:
این میوه را میتوان به صورت تازه و یا خشك شده در اختیار پرنده قرار دادو با توجه به خواصی كه دارد به عنوان یك پاك كننده قوی در دستگاه گوارشی عمل می كند.

انبه:
این میوه به عنوان یك منبع سرشار از آهن میباشد و مخصوصا در دوران رشد برای پرنده بسیار مفید و ضروری است و میتوان آن را به صورت برش داده در اختیار پرنده قرار داد.

هلو:
سرشار از ویتامینهای مفید برای پرنده میباشد اما استفاده زیاد از حد آن موجب اسهال در پرنده میگردد.

هندوانه:
این میوه دارای منابعی زیادی از ویتامینها و املاحات معدنی است كه در فصل تابستان برای پرنده بسیار مفید است. با توجه به طبع سردی كه این میوه دارد بهتر است در استفاده از آن زیاده روی ننمود و مخصوصا در دوران تولك از آن برای پرنده استفاده نشود. این میوه را میتوان به صورت برش داده در اختیار پرنده قرار داد.

خشكبار:
خشكبار منبعی سرشار از پروتئین ها و چربی است و به عنوان یك منبع مغذی برای پرنده محسوب می شود . از خشكبار در جیره غذایی پرنده به صورت پودر شده استفاده میگردد. این ماده مخصوصا در دورانی كه پرنده ضعیف شده و یا دوران تولك و جوجگی را طی می كند منبعی بسیار مفید برای تقویت پرنده میباشد. به این نكته باید توجه كرد كه استفاده زیاد از آن موجب چاقی در پرنده میگردد.

نان:
استفاده از نان در جیره غذایی پرنده ممنوعیتی ندارد و میتوان آن را به صورت خیس خورده در شیر به پرنده داد. اما بهتر است در این روش زیاده روی نكرد و به منظور تنوع در تغذیه پرنده به كار رود.

توجه:
در پایان به این نكته توجه كنید كه سبزیجات كثیف و خیس و یا سرخ شده برای پرنده بسیار مضر است. همچنین هرگز به پرنده زینتی خود مشروبات الكلی ، آووكادو ، سیب زمینی شیرین ، لوبیا سویا ، گریپ فروت و پیاز، انواع شكلات ها و كاكائوها ، غذاهای چرب و نمك ندهید.

   


نظرات()   
یکشنبه 15 فروردین 1389  01:02 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:27 ق.ظ
توسط: m m
نوع مطلب: نژادهای مختلف ،


همانطوریکه مستحضر میباشید ، قناریهای با فرم بدنی خاص طرفداران بسیاری در میان دوستداران قناری دارند ، از این گونه ، نژاد قناری رسمی ایرانی با پاهای بلند و بدنی کشیده و طول مناسب و مطلوب در دم پرنده میباشد که جدیدا نیز در بین پیشکسوتان و صاحب نظران پرورش دهنده قناری در ایران مسایلی پیرامون ویزگی های این نژاد مطرح گردیده ، بخصوص در مورد طول مناسب و مطلوب دم قناری .
چگونگی خلق قناری نژاد لارگوت اسپانیایی

   


نظرات()   
جمعه 6 فروردین 1389  10:40 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:28 ق.ظ
توسط: m m
نوع مطلب: دانستنیهای قناری ،

خواص دارویی بروكلی


بروكلی (broccoli ):
بروكلی از سبزیهایی است كه بهترین فصل آن پاییز و زمستان است و منبع خوب ویتامین c و فیبر است. ساقه بروكلی باید سفت بوده و سر آن بنفش یا سبز تیره باشد. غنچه های آن بایدبه صورت بسته باشد و گلهای آن زرد نشده باشد. بوكلی را می توانید 3 روز یا بیشتر در یخچال نگهداری كنید. قبل استفاده از بوكلی را خوب با آب بشویید و برگها و ساقه های سفت آن را جدا كنید و ساقه های نازك و گلهای كوچك آن را خرد كرده و استفاده كنید.
بروكلی را می توانید به صورت پخته و خام مصرف كنید. آن را به مدت 12ـ 8 دقیقه در آب جوش بپزید و باآب لیمو و جعفری میل كنید.
ـ بركلی شما را از سرطان سینه محافظت می كند:
برخی از سبزیها مانند بروكلی، حاوی ماده ضد سرطان سینه است.
پزشكام می گویند كه سبزیهای برگدار(مانند بروكلی و كلم پیچ)به شكل طبیعی حاوی ماده شیمیایی سلفورافان است كه از رشد و افزایش سلولهای سرطانی در سینه جلوگیری می كند.
محققان معتقدند كه مواد موجود در كلم بروكلی بدون ایجاد اختلال د رساز و كار سلولهای طبیعی، سلولهای سرطانی را(در 2 نوع سرطان تخم دان و لوزالمعده) از بین می برد.
بر اساس نتایج پژوهشی در فرانسه، ماده ای در كلم بروكلی وجود دارد كه باكتریهای معده را از بین می برد. دانشمندان می گویند كه یكی از راههای خوب برایپیشگیری از ابتلا به بیماریهای معده و روده( به ویژه در كشورهای د رحال توسعه) خوردن كلم بروكلی است.
خواص دارویی جو


جو گیاهی است یك ساله كه ارتفاع ساقه استوانه ای آن بسته به ارقام مختلفه از 100 ـ 40 سانتی متر فرق می كند.
خواص جو:
جو به طور كلی در طب سنتی به سه صورت مختلف استعمال می شود:1)جوی كامل كه دانه با سبوس روی آن باشد و فقط دنباله آن را كنده باشند. 2)جوی مقشر یا پوست گرفته كه عملاً قسمتی از پوست آن گرفته شده است. 3)جوی سفید كرده كه تمام پوست و سبوس آن را گرفته و به صورت جوی سفید درآمده باشد كه در اصطلاح به آن جوی مرواریدی می گویند.
جوی كامل معمولاً برای تهیه غرغره ها به كار می رودو در سایر موارد از جوی مقشر یا جوی كاملاً سفید استفاده می شود.
مالت جو كمك به هضم غذا می كندو مغذی است و سینه را نرم می كند، برای معالجه سوء هاضمه تجویز شده است.
خوردن دانه جو تشنگی را فرو می نشاند. تب را برطرف می كند و به عنوان مقوی و تونیك عمل می كند. و مالت در هضم غذاهای نشاسته ای خیلی كمك می كند و برای كاهش ترشح شیر كاربرد دارد. جو از نظر طبیعت طبق نظر حكمای سنتی سرد و خشك است و مواد مغذی آن از گندم كمتر است، ولی قابض و خشك كننده است. غلیان صفرا و خون را تسكین می دهد و تب های گرم و تب های سل را تقلیل می دهد. مضر مثانه است، از این نظر باید با روغن و انسیون خورده شود.
اگر جو مقشر را بپزند به حدی كه جوها شكفته و خوب پخته شوند، ولی آن را نمالند و آن را صاف كرده و سردش كنند ماءالشعیر به دست می آید؛ ماءالشعیر سرد و تر است. مسكن حدت خون، صفرا، اخلاط سوخته و تب ها و امراض گرم است. حرارت باطنی را تسكین می دهد و حرارت كند و عطش مفرط را فرو می نشاند و برای سل، زخم های ریه، ذات الجنب، سردرد گرم و امثال اینها نافع است.
زود هضم می شود، مولد خون صالح است و به اصطلاح خونساز است ولی معده را سست می كند. برای آلات داخل شكم اشخاص سرد مزاج مضر است و نفاخ. از این نظر باید گل قند خورده شود و در مواردی كه شكم بسته است، خوردن ماءالشعیر جایز نیست، و جمع بین ماءالشعیر سكنجبین نیز جایز نیست. اگر ماءالشعیر با نصف وزن جو آن، خشخاش كوبیده مخلوط و مانند حریره شود، برای سردرد گرم مفید است و با عناب، سپستان، انجیر و پرسیاوشان برای درد سینه و سرفه مجرب است.
شیره جو كه آن را كشك الشعیر گویند سرد مایل به خشك است و غلیظ تر از ماءالشعیر است و برای اسهال صفراوی و مزاج های گرم مفید است و غرغره با آن برای ورم گلو و درد گلو نافع است.
ضماد و آرد جو رادع است، ورم های سخت را تحلیل می برد، دمل های گرم را سر باز می كندو به تنهایی و یا مخلوط با هم وزن آرد جو و تخم پنیرك، برای سل، ذات الجنب، ورم های زیر بغل، سینه، پستان، پشت گوش و سایر اعضا مفید است و ضماد آن با ریوند چینی برای ورم هایی كه حرارت آنها در كمال حدت نباشد، بسیار نافع است و با سركه برای ورم های صفراوی و مخملك مفید است. اگر آرد جو نباشد، جو مقشر را با آب و یا عصاره برگ های مناسب ساییده و استفاده كنید.
ضماد آرد جو با آب برای نقرس گرم و با آب گشنیز تازه برای تحلیل خنازیر و ورم های گرم سفت و ورم گلو نافع است.
آب پخته جو با سركه برای جرب و خارش و آب برگ كاهو و نظایر آن برای سردرد، ورم چشم، باد سرخ و محكم كردن عضو شكسته نافع است. خوردن آرد جو با شكر غذای خوبی برای اطفال و مسكن عطش و التهاب است.
نان جو ثقیل الهضم و سنگین است و نفاخ. اگر خمیر آرد جو را بگذارند كه ترش شود و در دوغ حل كنند و یك شب بگذارند بماند و بخورند برای تسكین غلیان خون صفراوی، تشنگی مفرط، قی صفراوی، تب های گرم، اسهال صفراوی و خارش بسیار مفید است.
جو برای سرد مزاجان مضر است از این نظر باید با شكر خورده شود.
نگاهی به تحقیقات علمی جدید در مورد خواص درمانی جو:
جو از روزگاران كهن همیشه به عنوان بسته ای از تركیبات دارویی مفید برای بیماران قلبی و یبوست و دیگر اختلالات هاضمه و احتمالاً سرطان شناخته شده است.
جو به عنوان دارویی برای عروق قلبی:
جو، به نظر می رسد كه از چند طریق در كاهش كلسترول مؤثر است. یكی این است كه شبیه داروهای شیمیایی ضد كلسترول بازار، در مكانیسم ساخت كلسترول در كبد دخالت كرده و كلسترول را كاهش می دهد. محققان وزارت كشاورزی آمریكا در مركز تحقیقات مادیسن سه تركیب جداگانه در جو كشف كرده اند كه قابلیت كبد در ساختن كلسترول نوعldl را مهار می كند.(ldl جزوی از كلسترول است كه مضر بوده و به رگ های خونی آسیب می رساند و منجر به حمله های قلبی می شود.)
در آزمایشی خوراندن جو به خوك موجب شده كه كلسترول خون خوك تا 18 در صد پایین بیاید و بدن تردید، جو در كاهش كلسترول خون انسان نیز مؤثر است. تحقیقات دكتر روزماری نیومن استاد دانشگاه موتانا كه بر روی عده ای از مردان داوطلب انجام شد، نشان داد كه خوردن جو به صورت نان، دانه پخت و كیك كلسترول خون آنها را به میزان محسوسی پایین آورده است.
این گروه پس از6 هفته هر روز سه بار با غذای خود از خوراكی های جو استفاده كرده اند و پس از 6 هفته كلسترول خون آنها 15 در صد كاهش یافته است.آزمایشها نشان می دهد هر چقدر كلسترول خون بیشتر باشد، تأثیر رژیم جو در كاهش آن بیشتر است
در آزمایش فوق گروه دیگری كه طی همان مدت 6 هفته از آرد گندم یا سبوس گندم به جای جو استفاده كرده بودند، هیچ كاهشی را در كلسترول خون نشان ندادند.
به نظر دكتر نیومن خاصیت كاهش كلسترول در خون، حداقل قسمتی مدیون وجود مواد بتاگلوكان محلول در آن است. مواد بتوگلوكان الیاف صمغی هستند كه به خصوص در جو و یولاف(جو دو سر) به صورت قابل حل در آب حل می شود. این مواد نه فقط در پوسته نازك خارجی بلكه در داخل مغز دانه جو نیز وجود دارد.
دكتر نیومن در حال حاضر با همكاری گروهی از دانشمندان سوئدی دست اندر كار اجرای تحقیقاتی هستند كه معلوم كند كدام واریته جو از این نظر بهترین هستند یعنی كلسترول خون را بیشتر كاهش می دهند.
آزمایش هایی كه در دانشكده پزشكی دانشگاه ویسكانسن شده نیز نشان می دهد كه كپسول های حاوی روغن جو كه محتوی عواملی برای كاهش قابلیت كلسترول سازی كبد هستند، به اشخاصی كه پس از انفاركتوس عمل جراحی قلب كرده اند داده شده، موجب كاهش كلسترول خون آنها در حدود18ـ 9 در صد شده است.
جو به عنوان ضد سرطان:
دكتر چارلز اسون، دانشمند و كارشناس تغذیه در دانشگاه ویسكانسن، معتقد است كه در دانه های گیاهان،مواد شیمیایی ضد سزطان وجود دارد و دكتر ترول، یكی از صاحب نظران در رشته علوم تغذیه، نیز این نظریه را تدیید می كند. دكتر ترول می گوید مواد شیمیایی معروف به مهار كننده های پروتئاز كه در دانه های گیاهی از جمله در جو وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سركوب می كنند و به این دلیل جو در ردیف مواد ضد سزطان قرار دارد.
جو برای رفع یبوست:
گروهی از دانشمندان معتقدند جو برای یبوست بسیار مفید است. در آزمایشاتی كه انجام دادند به این نتیجه رسیدند كه هر چه بیشتر آرد جو را تصفیه كنند، یعنی بیشتر سبوس آن گرفته شود اثر شفابخش آن كمتر می شود. بهترین راه این است كه جو با سبوس كامل به صورت آرد یا بلغور جو مصرف شود.
جو سفید كرده كه اغلب در فروشگاه ها عرضه می شود، دارای آثار شفابخش كمتری به خصوص در رفع یبوست است. ولی به هر حال جو پوست كنده و بدن سبوس نیز از نظر مبارزه با بیماری های قلبی تا حدودی مفید است.
دانشمندان دانشگاه ویسكانسن توصیه می كنند برای این كه از حداكثر خواص جو استفاده شود، حتی الامكان آرد كامل آن تهیه و مصرف شود، یعنی سبوس آن هیچ گرفته نشود زیرا تركیبات ضد كلسترول جو بیشتر در پوسته خارجی یعنی در سبوس جو قرار دارد.
ـ بر اساس نتایج پژوهشهای جدید، جو الیاف غذایی ذوب شونده زیادی دارد و میزان كلسترول بالای خون را بسیار كاهش می دهد. كلسترول بالا میزان خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد. پژوهشگران خوردن روزانه جو را توصیه می كنند.
خواص دارویی شاهدانه
شاهدانه ضد جانور و انگل معده ،شاهدانه از گیاهان یك ساله و لیفی است و دو پایه ای است. دارای ریشه عمودی و ساقه بلند و 2 تا 4 متر ارتفاع.
خواص شاهدانه:
در مناطق دور بیشترین كاربرد شاهدانه در چین و هندوچین است. استوارت می نویسد كه در چین تمام قسمتهای مختلف گیاه شاهدانه در طب سنتی و چین به عنوان دارو كاربرد دارد.
از تخم شاهدانه به عنوان تونیك، نیروبخش، مسهل و ملین، نرم كننده، مدر، مسكن، ضد جانور، انگل معده و مخدر استفاده می شود. مصرف زاید یر حد مجاز آن خطرناك است. یعنی از مسكن هایی است كه طبق معمول، اسراف در خوردن آن خطرناك است.
تخم شاهدانه در موارد زكام و ناراحتی های پس از زایمان و قی و استفراغ شدید مصرف می شود و در استعمال خارجی، روی تاول ها و زخم ها و به طور كلی زخم سر و كچلی می اندازند.
ماسون و تئوبالد می گویند كه گیاه شاهدانه ارزش زیادی برای معالجه كزاز دارد. گیاه شاهدانه مسكن واقعی و مؤثری برای درد شكم و معالجه سوء هاضمه با علایم درد و برای سرطان ها و زخم ها اثر شفا بخش دارد به علاوه برای معالجه میگرن و نورالژی و رماتیسم و درد اعصاب مفید است.
از تخم آن پس از اینكه به ترتیب خاصی تهیه و به صورت دارو آماده شد برای پایین افتادگی رحم و كمك به وضع حمل و به عنوان تب بر استفاده می شود.
شاهدانه طبق نظر حكمای طب سنتی، از نظر طبیعت، قسمت های مختلف آن متفاوت است.
ـ تخم آن خیلی گرم و خشك است. پوست آن سرد و خشك است و از نظر خواص معتقدند كه به علت مركب القوی بودن برگ آن در عین حال كه فرح، سرور، نشاط و نیكویی به رنگ رخسار می آورد، مخدر نیز هست و پس از آن سستی می آورد. بعد از آن كه آثار قسمت گرم آن نشاط است زایل شد آثار قسمت سرد آن كه تخدیر و سستی است ظاهر می شود و اشتهای غذا را از بین می برد و نهایتاً موجب غم، تكدر، تاریكی دید چشم، جنون، مالیخولیا، ترس بسیار و استسقا می شود.
عصاره برگ آن برای از بین بردن شپش سر و ریختن چند قطره از عصاره برگ و روغن آن در گوش برای تسكین درد گوش نافع است. خوردن برگ آن رطوبت های معده را خشك می كند و شكم را می بندد وقبض می كند و ترشح ادرار را زیاد می كند. ضماد و برگ آن برای تحلیل ورم های گرم و تسكین دردهای عصبی مفید است. مقدار خوراك آن تا 4 گرم و اسراف در خوردن آن مضر و خطرناك است.
ـ تخم آن آشفتگی حال و به هم خوردن دل را تسكین می دهد و بادها را پراكنده می كند و قابض است. مضار آن این است كه سردرد می آورد، دید چشم را كم می كند و مضر معده است. برای احتراز از این عوارض باید سرخ كرده آن را خورد.
روغن شاهدانه گرم و خشك است و برای درد گوش، اعصاب، تحلیل ورم های سفت و نرم كردن سفتی رحم نافع است. چند قطره در گوش ریخته شود و یا روی سایر اعضا و ورم مالیده شود.
روش تهیه عصاره گیاه شاهدانه:
سرشاخه های گلدار شاهدانه هندی 1 واحد، الكل 60 درصد 6 واحد، آب مقطر 1 واحد گرفته و طبق روش معمول از آن عصاره تهیه می كنند. مقدار خوراك این عصاره 5 سانتی گرم تا 5 دسی گرم بر حسب مورد در رفع حساسیت های شدید و دردهای رماتیسمی مصرف می شود.




ادامه مطلب   


نظرات()   
جمعه 6 فروردین 1389  10:35 ب.ظ    ویرایش: پنجشنبه 28 مهر 1390 11:29 ق.ظ
توسط: m m

ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید)
"ویتامین "B5 که به "پانتوتنیک اسید" نیز معروف می باشد، یک ویتامین آنتی اکسیدان محلول در آب است. این ویتامین به سه شکل در می آید و به نام های "پانتنول" و "کلسیم پانتوتنات" نیز نامیده می شود.
موادمعدنی
مواد غیر ارگانیك میباشند كه به كمك ویتامینها، آنزیمها و هورمونها عملكرد صحیح بدن را موجب میگردند. مواد معدنی ضروری برای بدن انسان 20 نوع میباشد. مواد معدنی به دو گروه تقسیم میگردند:

* مواد معدنی عمده: شامل كلسیم، كلراید، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و گوگرد .

* مواد معدنی فرعی: شامل آهن، روی، كبالت، مس، فلوراید، ید، منگنز، كرم، نیكل، سلنیوم، سیلیكون، وانادیوم و مولبیدیوم.

-- برخی مواد معدنی مانند آهن، مس و روی برای جذب شدن با یكدیگر رقابت میكنند بنابراین با مصرف زیاد یكی از آنها كمبود دیگر مواد معدنی را در پی دارد.

مواد معدنی بر حسب سهولت و سرعت جذب و دفع به 3 گروه تقسیم بندی میگردند:

1- مواد معدنی كه به سهولت و سریع جذب و دفع میگردند: مانند سدیم و پتاسیم.

2- مواد معدنی كه به سختی جذب بدن گشته اما به سهولت دفع میگردند: مانند كلسیم - فسفر - منیزیوم و منگنز.

3- مواد معدنی كه به سختی جذب و دفع میگردند: مانند آهن - مس - روی - كبالت.


ویتامین ها

ویتامینهایی كه بدلیل در معرض هوا قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل:

A-E-C

ویتامینهایی كه بدلیل در معرض نور قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل:

A- E - K- B6- B12- C - FOLIC ACID

ویتامینهایی كه بدلیل در معرض حرارت قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل:

C - B1

ویتامین ها
ویتامین
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

ویتامین‌ها ترکیبات آلی هستند که به مقدار خیلی جزئی برای متابولیسم مواد غذایی و اعمال حیاتی بدن و رشد و نمو و تندرستی ضرورت دارند. تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین می‌شود و به بیماریهای مختلف مانند بری بری و پلاگر می‌‌انجامد. ویتامینها سبب تسهیل دگرگشت (سوخت و ساز بدن)، اسیدهای آمینه، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها می‌شوند و رشد و نمو و ترمیم سلولهای بدن را میسر می‌‌سازند. برخی از ویتامینها سبب جذب مواد غذایی در روده می‌شوند و بعضی نیز به عنوان کاتالیزور عمل می‌کنند. عمل آنها بر روی بافتهای اپی تلیال و همچنین استخوان بوده و در مجموع هر کدام از آنها از بروز یک عارضه جلوگیری می‌کند. فونک نام Vitalamine، یعنی آمینی که حیاتی بوده و برای ادامه زندگی ضرورت دارد، را به موادی که سبب بهبود بیماری بری بری می‌‌شد و از گروه آمین بوده اطلاق کرد. پس از آنکه معلوم شد بسیاری از ویتامینها از گروه آمین نیستند حرف e از آخر واژه ویتامین حذف و واژه Vitamin مورد قبول واقع شد.

ویتامینها را به دو دسته مهم، شامل ویتامینهای محلول در آب و ویتامینهای محلول در چربی، تقسیم کرده اند. ویتامین E، ویتامین K، ویتامین D، ویتامین A را محلول در چربی و ویتامین C و ویتامین‌های گروه B را محلول در آب دانسته اند.

علاوه بر مواد معدنی، ویتامینها نیز مورد نیاز بدن هستند؛ زیرا بدون حضور آنها در غذا، سلامتی و تعادل اعضای بدن ناپایدار می‌شود و در اعمال حیاتی اختلالاتی ایجاد می‌گردد و عوارضی بروز می‌کند که گاه منجر به مرگ می‌شود. ویتامین‌ها سوخت و ساز بدن را تنظیم می‌کنند و تنها کمبود یک ویتامین می‌تواند، تمام بدن انسان را به مخاطره اندازد. خوب است بدانید که بیشتر ویتامینها از منابع اصلی طبیعی استخراج می‌شوند.
انواع ویتامین‌ها:

ویتامین آ
ویتامین ث
ویتامین دی
ویتامین ای
ویتامین کا
انواع ویتامین‌های گروه ب:
ویتامین ب۱ یا تیامین ویتامین
ویتامین ب۲ یا ریبوفلاوین
ویتامین ب۳ یا نیاسین
ویتامین ب۶ یا پیریدوکسین
ویتامین ب۹ یا اسید فولیک
ویتامین ب۱۲ یا کوبالامین

ادامه مطلب   


نظرات()   

قناری

اطلاعاتی در مورد همه ی پرنده های خانگی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید