تبلیغات
قناری - پرندگان آواز خوان
زردپره سر سیاه

مشخصات پرنده نر :

پرنده نر از نظر ظاهری کاملاً متفاوت از پرنده ماده می باشد . سر و گونه در پرنده نر سیاه رنگ بوده و چانه ، سینه و شکم زرد رنگ می باشد . روتنه به رنگ بلوطی یا قهوه ای متمایل به قرمز می باشد . دم نیز حنایی رنگ است . بال ها ترکیبی از رنگ قهوه ای با رگه های سفید و نیز لکه سیاهی در سرشانه است .

 

مشخصات پرنده ماده و جوان :

 پرنده ماده و جوان در مجموع کمرنگ تر و بدون سیاهی در سر هستند . در پرنده جوان سینه زرد کمرنگ است که آثاری از رنگ قرمز حنایی در آن دیده می شود .

 

 

پراکنش :

در ایران تابستان ها فراوان بوده و به وفور تولید مثل می کند و به خصوص در نواحی شمال غرب ، غرب و بخش هایی از مرکز کشور دیده می شود .

 

 

تغذیه :

این پرنده دانه خوار می باشد و از انواع دانه ها تغذیه می کند .

 

آواز :

صدای این پرنده متنوع و تکرار نوت های بلند و خشک شبیه ( ته سی -تیا - تیا – تیا-ترلو-ترلو-ترلو ) شنیده می شود . این پرنده در قفس نیز نگهداری شده و آواز می خواند ولی آواز خوانی آن در قفس کمتر از هنگامی که در طبیعت است می باشد . این پرنده در فصل تابستان غالباً روی سیم های برق و یا نوک شاخه درختان و یا نوک بوته ها نشسته و در حالی که سر خود را بالا می گیرد آواز می خواند.

بلبل خرما

این پرنده حدود ۱۵ سانتیمتر طول و پرهای بخش‌های بالایی بدنش قهوه‌ای و دمی تقریبا سرخ دارد. قسمت زیر بدنش مایل به سفید و پر زیر دمش به رنگ زرد و یا قرمز است. پرنده بیشتر در سوراخ درختان و طول جویبارها و در واحات سرسبز به سر می‌برد. غذای اصلی بلبل را حشرات تشکیل می‌دهند. ماده‌اش از ۴ تا ۶ تخم قهوه‌ای زیتونی همراه با لکه ریز سیاه می‌گذارد. پرنده نابالغ خال خال ولکه لکه‌است، اما به آسانی از روی اندازهٔ بزرگتر دم بلوطی رنگ و سطح شکمی سفیدتر از سینه سرخ تمیز داده می‌شود.

در بیشه‌های مرطوب، پرچین‌های انبوه لانه می‌سازد، در نزدیکی زمین درون بوته‌های خار و گزنه کاملا پنهان می‌شوداین پرنده حدود ۱۵ سانتیمتر طول و پرهای بخش‌های بالایی بدنش قهوه‌ای و دمی تقریبا سرخ دارد. قسمت زیر بدنش مایل به سفید و پر زیر دمش به رنگ زرد و یا قرمز است. پرنده بیشتر در سوراخ درختان و طول جویبارها و در واحات سرسبز به سر می‌برد. غذای اصلی بلبل را حشرات تشکیل می‌دهند. ماده‌اش از ۴ تا ۶ تخم قهوه‌ای زیتونی همراه با لکه ریز سیاه می‌گذارد. پرنده نابالغ خال خال ولکه لکه‌است، اما به آسانی از روی اندازهٔ بزرگتر دم بلوطی رنگ و سطح شکمی سفیدتر از سینه سرخ تمیز داده می‌شود. در بیشه‌های مرطوب، پرچین‌های انبوه لانه می‌سازد، در نزدیکی زمین درون بوته‌های خار و گزنه کاملا پنهان می‌شود.

 

 

 

 

تشخیص پرنده نر از پرنده ماده :

بلبل خرما دارای سر و گلوی سیاه بالکه بزرگ سفید در ناحیه گونه، سطح پشتی قهوه‌ای روشن، سطح شکمی خاکستری چرک، پوشپرهای زیر دمی زرد ونارنجی و دم سیاه بانوع سفید. روی سر اثری از کاکل دارد. پرنده‌ای پر سر وصدا می‌باشد.پرنده نر و ماده مشابه هستند .اما جسارت به صورت کاملا مشخص در جنس نر بیشتر است و پرها و همچنین رنگ چشمها از جلای بیشتری برخوردار می باشد.

 



پراکنش :

به طور کلی بلبل خرما در مناطق پست و بیابانی کشورهای پاکستان ، افغانستان ، ایران ،عراق ، بحرین و بخش هایی از هند زندگی می کند .

این پرنده در درختان و بوته ها و مخصوصاً تمشک زارها و باغ ها ی خرما و در نزدیکی و یا در درختان داخل مناطق مسکونی به سر برده و روی بوته ها و درختان آشیانه می سازد . در ایران بومی و فراوان بوده و پیش از این در مناطق جنوبی کشور بود ولی در سال های اخیر در اغلب شهرها یا از قفس رها شده و یا خود را به مناطق شمالی تر و مرکزی کشور رسانده و به خوبی با این مناطق سازگار شده است .

 

 

 





قناری

اطلاعاتی در مورد همه ی پرنده های خانگی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید