تبلیغات
قناری - کبوتر

ارکان اصلی رشته کبوتر و کبوتر پرانی عبارت اند :

این حرفه چند رکن دارد و کم دیده شده که یک نفر توانایی انجام تمام این ارکان را داشته باشد این ارکان شامل

1- صاحب کبوتر بودن و داشتن کبوتران خوب و پرشی و قدرت تشخیص کبوتران خوب از بد و اصیل از غیر اصیل (کبوتر شناس واقعی باشد و بتواند فتوای نهایی کبوتر را روی زمین بدهد و نیازی به اینکه ان را هوا کند و یا جوجه از ان را هوا کند ، نداشته باشد)

2- داشتن علم جفت کردن و توانایی و مهارت کافی در زمینه جوجه کشی و پرورش جوجه های سه لایی و گردن کلفت کبوتران اصیل به طوری که جوجه های زیبا تر و خوش سو تر و پرشی تر از خودشان را به خلق کند و همیشه دقت کنید که اگر توانستید خالق جوجه ای باشید که از والدینش زیبا تر و  بهتر و پرشی تر و نجیب تر  باشد می توانید ادعا داشته باشید که در این مرحله استاد هستید

3- توانایی و مهارت در جلد کردن و استادی خاص در قلم کردن جوجه های جلد شده که من در پستهای قبل به صراحت ان را بیان کردم و گفتم بعد از زدن چه حرکاتی توسط جوجه باید ، جوجه را زمین بگذارید که دوستان برای مطالعه بیشتر باید به ارشیو کنار وبلاگ مراجعه کنند متاسفانه خیلی از کبوتر داران تهرانی که ادعاهایی در این زمینه دارند نمی دانند چه زمانی باید جوجه را قلم کنند بعضی ها  فقط بازی را ملاک قرار می دهند بعضی ها پرش و ساعت و ..... و واقعت این که بعد از این همه سال کبوتر پرانی نمی دانند . که خود حاصل چندین سال تجربه بود که در اختیار دوستان قرار گرفت 

5- داشتن صبر و بردباری بسیار بالا و تمکین مالی ، پشت بام مناسب  توانایی حفظ و نگهداری جوجه ها تا سال اینده دوستان شما باید در این راه بسیار صبور باشید و زود در مورد جوجه ها فتوا صادر نکنید و انها را که حاصل زحمات چند وقته شما می باشد را بیرون نکنید و حداقل انها را تا از کنار درفتن نگهداری کنید  من خودم بارها مشاهده کردم دوستان جوجه می کشند جوجه ها را تیپ می کنند جوجه ها را نمی توانند بپرانند هرز می شوند (به علت مناسب نبودن بام کبوتر دار ) و دل صاحبان خود را می رنجانند به یکباره همه را بیرون می کنند من خودم بارها و بارها این جوجه را خریداری و به شهرستان فرستادم در انجا انها را اساتید محترم  ساز کردن  و هوا کردیم همان جوجه های نیم ساعتی و یک ساعتی بی بازی بعد از قرص شدن بازی افتادن پرشهای ساعتی کرده اند که اگر صاحب ان کبوتر دارای صبر و تکنیک هوا کردن و علم کبوتر داری بود و پشت بامی مناسب داشت هیچ گاه تا اخر عمرش ان جوجه ها و یا والدین ان را از منزلش بیرون نمی کرد.

آیا میخواهید از کبوترا جوجه بکشید؟
اگه جوابتون مثبت هستش.پس با هم یک مروری میکنیم.ببنیم باید چکار کرد.اولش خدمت دوستان عزیز عرض کنم .ما همیشه چیزی را درو میکنیم که کاشتیم.خوب منظور
عرض میکنم خدمتتون.اول اینکه باید نر ومادها که قصد نسل کشی از اونها را داریم انتخاب کنیم.قبل ازجفت کردن لازمه بدونیم جوجه خوب درآوردن رسیدگی میخواد.
باید کبوترها را حدود دو هفته با دون درشت تغذیه کنیم .تا نر ومادها تقویت بشن وبتونن جوجهای خوبی در بیارن.اگه کبوتری با سن بالا دارین اکه جلد خونتونه باید از یک مدت قبل اونا را میپروندید.اینکار هم برای نرها خوبه هم مادها.کفترای که می پرن دیرتر از تخم ونطفه ...


کبوتران خانگی
قدیم از پرندگان خانگی بوده و دارندگان این حیوان را کبوتر باز می‌گویند. کبوتران خانگی به علت تغذیه مناسب و شرایط استراحت گاه (از لحاظ جثه) از همنوعان وحشی خود بزرگ ترند. کبوتران خانگی را معمولاً آموزش می‌دهند تا خانه صاحبش را مرگز قطب نمای درونی خود قرار دهد و جلد شود. از این غریزه ذاتی برای آموزش آن‌ها استفاده می‌شود و مسابقاتی نیز برای محک زدن این قدرت بر گزار می‌شود که معمولاً کبوتران بازنده به صاحب کبوتران برنده می‌رسند. برای جلد کردن کبوتر، معمولاً پرهای کبوتر را (به غیر از شه پر) می‌برند (قیچی می‌کنند) و مدتی بسته به خصوصاً نژاد حیوان نگهداری می‌کنند تا قطب نمای درونی حیوان تغییر مرکز داده و خانه جدید را مرکز قطب نما کند. کبوتر بازان خاطرات فراوانی از کبوترانی دارند که بعد از سال‌ها به خانه قبلی خود بازگشته‌اند و هیچ‌گاه این قطب نما تغییر نکرده‌است. اساساً نژاد کبوتران اصیل را در ظاهر و جمجمه و میزان وفاداری (جلد بودن) به اولین خانه می‌دانند.
نژادهای مختلف:

۱-نژادهای تزئینی(fancy pigeon):این نژادها بدلیل زندگی در شرایطی که هیچ خطری آنان را تهدید نمی کرده(شرایط نگهداری توسط انسان نه در شرایط طبیعی محیط)ومنابع غذائی همیشه در اختیار آنان بوده به تولید متل پرداختند و در طی مدت زمان درازی به کبوترانی با شکل و شمایل زیباورنگهای مختلف تبدیل شده اند.معمولا این حیوانات توانائی پروازوجهت یابی اندکی دارند.

۲-نژادهای گوشتی:این نژادها نیز متل مورد فوق در شرایط نسبتا مناسب و پایداری می زیسته اند و انواع و اقسام مواد غذایی در اختیارآنان بودهدر نتیجه به پرندگان تنومندتبدیل ومعمولا به رنگ سفید دیده شده وتوانایی پروازآنان بسیار بسیار اندک است .

۳-نژادهای مسابقه(racing pigeon) : این نژادها احتمالا در گذشته در مناطقی با شرایط آب و هوایی سخت  زندگی ومجبور به مهاجرت به مناطق مختلف در طول سال بوده اند و به تدریج ژنهای کنترل کننده حواس آنان تغییر یافته و آنان قدرت جهت یابی فوق العاده ای نسبت به دو مورد فوقالذکر پیدا کرده اند اغلب رنگ این پرندگان تیره یا متمایل به تیره است . لازم به ذکر است تمام نژادهای مذکور از کبوتر چای بوجود آمده اند نژادهای تزئینی معمولا در کشورهای اروپایی دوستداران کمتری نسبت به انواع مسابقه ای آن دارند .نژادهای مسابقه در کشورهایی مانندایالات متحده آمریکا-آلمان-کاناداو... یافت می شوند و هر ساله مسابقات بزرگ وشرط بندیهای هنگفتی روی این پرندگانانجام گرفته واین کبوتران را با قیمتهای بسیار گزافی به فروش می رسانند.

طریقه جلد کردن کبوتر

با عرض سلام خدمت دوست عزیزم علی آقا از اینکه به وبلاگم سر زدید متشکرم.من می خواستم بیشتر با هم آشنا شویم اما شما ایمیلتان را نداده بودید.

جلد کردن کبوتر:کبوتری را که تازه خریداری میکنید ابتدا باید پرهای آنرا به مدت حداقل ۱ هفته ببندیدو پس از مدت ذکر شده میتوانید آنرا به ۲ طریق جلد کنید:۱-حیوان را با یک ماده جفت کرده بطوری که زیاد جفت نشود و به قول مشهدیها نوک تو سر نشود(هنگامی که پرنده نر برای مدت ۲ یا ۳ روز با ماده در یک جا قرار گیرند پرنده نر پرنده ماده را دنبال کرده و با نوک خود در سر آن میزند)زیرا در این هنگام احتمال باخت خوردن کبوتر زیاد است زیرا ممکن است ماده ای دیگر را با جفت خود اشتباه بگیرد.این مورد زمانی صدق می کند که ماده شما جلد نباشد.اما همین که حدود ۱ الی ۲ ساعت با ماده بود می توانید آنرا نزدیک غروب کمی گرسنه به دور پشت بام بپرانید.البته حداکثر۱ الی ۲ دقیقه و این عمل را روز به روز تکرار و زمان آنرا نیز بیشتر می کنید.۲-جلد کردن از طریق دانه دادن:شما می توانید پرنده را پس از ۱ هفته پر بستن گرسنه کرده و بدون اینکه پرهای آنرا باز کنید کبوتر را در بالای لانه قرار داده و سپس کمی دانه به کف پشت بام بپاشید خواهید دید که حیوان خود را برای خوردن دانه به کف پشت بام می اندازد.همین عمل را چندین مرتبه تکرار کرده سپس پرهای آنرا باز کنید و نزدیک غروب حیوان را هوا کنید.

در مورد سوالی که دوست عزیز علی آقا پرسیده بودندکه شصت کبوتر را زدند باید بگویم برخی از کبوتران نژاد یا سو یا همان ذات بسیار خوبی دارندوهنگامی که صاحب آنها پرنده را بعنوان ((کتک))  (کتک یعنی اگر کبوتر دوباره به خانه صاحبش بازگشت آنرا کتک زده و باصطلاح تنبیه می کند که دیگر به خانه صاحبش بازنگردد)می فروشد.پرندگانی که ذات خوبی دارند  چند بار تنبیه شدن و کتک ردن آنها تاثیری نداشته وکبوتر دوباره به خانه صاحبش بازمی گردد. در این موارد است که انگشت پای حیوان بیچاره را برخی انسانهای از خدا بی خبر و بی رحم قطع می کنند که حیوان دیگر به آن خانه بازنگردد.آقا علی عزیز امیدوارم جواب سوال خود را گرفته باشید

 

تغذیه کبوتر 

برای تغذیه ی کبوترا معمولاً از چند نوع دونه استفاده میکنن:گندم،ارزن،کوشه و ماشک.دادن گندم و کوشه و ماشک به کبوترا باعث سنگین شدن اونا میشه(کوشه و ماشک را معمولاً در هنگام جوجه کشی به کبوترا میدن)،ولی ارزن غذای اصلی کبوتره .اصلا باید تو این دونه ها گندم رو فاکتور گرفت چون سنگین میکنه کفترا رو ولی باید حتماْ ارزن رو با مقداری گندم قاطی کرد و به کبوتر داد.

در بهار که بهترین موقع برای جلد و عادتی کردن کبوتره معمولاً به کبوترا ارزن میدن تا کبوترا سبک بشن تا بشه تو تابستون باهاشون مسابقه داد.اما تو ماههای اول بهار گندم هم به نسبت یک به سه یا کمتر با ارزن ها مخلوط میکنن تا کبوترا قوه ی بیشتری بگیرن اما هرچی به ماههای آخر بهار نزدیک می شیم کم کم جیره ی گندم اونا را قطع می کنند.

توی تیر و اوایل مرداد به کبوترا ارزن میدن تا سبک بمونن و خوب بپرن.اما از این به بعد کم کم شروع به دادن گندم با ارزن به کبوترا میکنن.در پاییز و اوایل زمستان که بهترین فصل جوجه کشی است به کبوترا دانه های مقوی مثل کوشه و ماشک هم میدن تا هم کبوترا روی فرم بیان و هم استخوان بندی جوجه هاشون خوب در بیاد.

اما در کل همیشه سعی کنید تنوع دانه را برای کبوترانتان در نظر داشته باشید.اگه زیاد به کبوترا یه دانه بدهید اونا بعد از مدتی از این دانه زده مشوند و در این جور مواقع برای مدتی برای کفترا تنوع دانه را بر قرار کنید.

هفته ای یک بار در آب کبوترا مولتی ویتامین بریزید و اون آب را24 ساعت بعد عوض کنید

 

 

کفتر با ذات خوب و مسافتی رو چطور از کفتر بی ذات  تشخیص میدن: 

 

بایِِِد بگم  که نظرات مختلفی در این مورد وجود داره که معمولاْ هرکس  نظری  میده  که شاید هم  نظرش درست  باشه منم  نظر خودم رو اینطور میگم که  چند تا راه برای تشخیص وجود داره:

 

۱- چشم و نوک کاملاً مشکی  البته این برای  کفتر های رنگ روشن فرق داره و شاید برنگ خود کفتر باشه .

 

 ۲ - دور چشم کفترهر چه کمتر باشه و یا برنگ پرهای اطرافش باشه بهتراست معمولاً کفتر با  دور چشم گوشتی از نژاد دورگه هاست به جز چند نژاد خاص .

 ۳ - کفتری قدرت پرش بالا داره که کمر(بالای دم) پهن داشته باشه یعنی اگه بالهای اونو از کتف  باز کنیم باید حداقل چهار انگشت پهنای کمر داشته باشه .

 ۴ - بعضی از نژادهای خیلی خوب علاوه بر اینکه کمر پهن دارن پر و دم خیلی کوتاهی و  کتفهای قوی دارند دم این کفترا زیر شاه پر آخر قرار میگیره و وقتی کتف کفترو بالا میبریم کفتر مقاومت زیادی نشون میده

۵ - بهترین راه تشخیص که خودم خیلی قبولش دارم اینه که کفتر رو از یه مسافت حداقل۲۰۰ کیلومتر ول کنیم اگه برگشت کفتر خوبیه.

پائیز کبوتران

در این فصل کفترا زیاد سر حال نیستن اونم بخاطر پر ریزی ودراوردن پرهای نو هستش.
در این مواقع احتیاجات کبوترا عوض میشه.مراقبت بیشتری میخوان تا این مرحله را سریعتر پشت سر بزارن.
مثلآ غذای متنوع و ویتامین
هر کسی طبق سلیقه خودش این تب وتاثیر را میگذرونه.(نظرات همه هم برای ما محترمه)
اما من چکار میکردم.
اولین کاری که میکردم نغییر ناگهانی دانه بود که شروع می کردم به جو دادن .کفترا بیکباره شروع میکنند به پر ریزی زیاد.بعد از حدود یکهفته/عدس/ارزن/کافشه/ذرت/هم اضافه میکنم.ویتامین فراموش نشه
گاهی اوقات هم کفترا را گرد میکنم .به این ترتیب که همون روز که میخوام جو بدم .قیچی را میگذاریم توی پراشون بعد از یکهفته هم پر ودم را میکشم.البته من هیچوقت اینکار را برای تمام کفترا اجرا نمیکنم
موردی که میخواستم بگم اضافه شدن جیره غذای کفترا که تقریبآ ۱.۵ برابر میشه.
با اجرایی این موارد ما چند نتیجه میگیریم./کفترا کامل وسریع تولک میروند/مازودتر از شر پراشون راحت میشیم/همسایها هم کمتر اذیت میشن/خلاصه کلی منافع دیکه هم داره/بیشتر از این سرتون رادرد نیارم/دم کفترا/۲۵روزطول میکشه کامل بشه/پرشون/۴۵روز.


نكته بارز تخم نكردن بعضی از نژادها

در صورت نطفه داشتن كفتر نر و درست بودن جناق ماده و همچنین سن بالاتر از 8 ماه)مخصوصا كفتر آلمانی این است كه ما كفتر را دستمالی و یا از خانه اش بیرون می آوریم من خودم به این نكته رسیدم كه اگر شما كفتر را از زمان اولین جفت گیری(در صورت جفت شدن) به مدت 2 یا زیادش 4 هفته به او دست نزنیم و یا كاری با او نداشته باشیم و فقط در لانه خود باشد حتما تخم میكند. پس نتیجه میگیریم كه برای جوجه كشی از كفترهای خود به خصوص نژادهای حساس اصلا به كفتر كاری نداشته باشیم.

 


سایت كبوتر

سایت كبوتر

 

دانلود کتاب اموزش پرورش کبوتر


http://s2.picofile.com/file/7125521391/kabotar_mohammadie78.jpg

نام کتاب:اموزش پرورش کبوتر

تعداد  صفحات:۱۲

فرمت کتاب: PDF

زبان کتاب:فارسی

 

http://mihandownload.com/site-theme/blue/images/download-arrow.pngدانلودکتاب(حجم۵۳۳کیلوبایت)

 

http://mihandownload.com/site-theme/blue/images/password-arrow.pngکلمه عبور:www.kabotar-mohammadie.blogfa.com

http://mihandownload.com/site-theme/blue/images/source-arrow.pngمنبع:وبلاگ کبوتر

 

*برای دانلود كلیپ ها ابتدا بر روی لینك دانلود كلیك كرده وسپس در صفحه ای كه باز می شود كلمه عبور را وارد كرده وفایل را دریافت نمایید.



قناری

اطلاعاتی در مورد همه ی پرنده های خانگی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید